7.1.2019 Uutinen

Esittelyssä analyytikko Turo Kiiski: ” Tämä työ vaatii paljon keskittymistä”

Esittelemme ihmisiä 3J:n takana. Minkälaisia tehtäviä meillä on ja mitä ammattilaisemme ajattelevat työnantajastaan sekä alansa tulevaisuuden kehityksestä? Tällä kertaa kysymyksiin vastaa analyytikkomme Turo Kiiski.

 

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Turo Kiiski, 3J:n analyytikko. Työskentelen Hämeenlinnassa, johon päädyin Jyväskylästä. Alun perin olen lähtöisin Kotkasta.

 

Minkälainen on yhteinen historianne 3J:n kanssa?

Meillä oli aiemmin Akselin, 3J:n partnerin, kanssa yhteisiä liike- ja sijoitusideoita samaan aikaan tehtyjen opintojen jäljiltä. Kesällä 2016 3J:lle tuli tarve analyytikolle ja päädyin työhaastatteluun Jyväskylän toimipisteellemme. Sain valita työni sijoituspaikan Helsingin, Hämeenlinnan ja Jyväskylän väliltä ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen päädyttyäni Hämeenlinnaan.

Ennen 3J:ta olin Tullihallituksen Ulkomaankauppaosaston tilastoyksikössä tilastotuotannon tehtävissä, lähinnä SAS-koodarina.

 

Minkälaista on työskennellä 3J:n palveluksessa?

3J on yrittäjähenkinen firma. Katson ylöspäin ja arvostan kaikkien partnereiden osaamista.

Luullakseni työnkuvani sopii kohtuu hyvin minun vahvuuksiini ja olen saanut valita tehtävänkuvani aika vapaasti. Olen myös tyytyväinen valintaani Hämeenlinnasta. Työmatkat ovat helppoja ja työ maistuu.

En oikeastaan keksi, miten tilanteeni voisi olla enää parempi.

 

Mitä analyytikon työhösi tarkemmin ottaen kuuluu?

Suurin hommani on yritysesitteiden tekeminen. Lisäksi tehtäviini kuuluu kaikkien yrityskauppaan liittyvien laskelmien tekeminen, arvonmääritykset, skenaarioanalyysit, investointilaskelmat sekä yrityskauppaprosessin myöhemmässä vaiheessa tapahtuvien johdon tapaamisten valmistelu ja DD-tarkastusten materiaalien tuottaminen ja hallinnointi. Työhön kuuluu paljon tausta-aineiston keräystä ja analysointia yrityksistä ja markkinoista.

Käytännössä työnteko on paljon taulukkolaskenta-, esitys-, ja tekstinkäsittelyohjelmistojen käyttöä sekä tausta-aineistojen lukemista ja käsittelyä. Tämä työ vaatii paljon keskittymistä.

 

Mihin suuntaan näet oman alasi kehittyvän tulevaisuudessa?

Esimerkiksi pörssissä kaupantekokustannukset ovat laskeneet huomattavasti, spreadit ovat nykyään tosi pienet. Pidemmällä aikavälillä yrityskauppa taitaa olla menossa samaan suuntaan, mistä jotain suuntaa voi antaa joukkorahoitusalustat.

Ainakin yrityskaupan taustaprosesseissa kuten DD:n hallinnassa, projektinhallinnassa ja tiedonvälityksessä teknologia on ollut mukana jo pitkään.

Isommat strategiset yrityskaupat tulevat aina toteutumaan kahdenvälisissä neuvotteluissa, prosessista vain tulee yhä tehokkaampi.

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Opiskelen ranskan kieltä sekä luen pääasiassa business-kirjallisuutta ja blogeja, elämäkertoja ja vähän historiaa, mutta välillä myös fiktiota. Olen myös jonkin asteinen pyöräilyfanaatikko ja reppureissaan silloin tällöin.

 

Käy lukemassa myös Turon haastattelu: Miten analyytikko luo arvoa yrityskaupassa?


3J Partners palvelee asiantuntijana ja neuvonantajana vaativissa yrityskaupoissa. Haluaisitko kuulla lisää aiheesta? 

Ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin jutellaan. Luottamuksellisesti.