25.1.2010

Autokoulu Menox Jkl Movialle

3J Partners Oy toimi kaupassa myyjien neuvonantajana.

Liikennekouluketju Movia-konserni on ostanut jyväskyläläisten Menox- ja Nice 10 -autokoulujen liiketoiminnot Jukka ja Katri Pekoselta. Kaupan myötä Movia saa markkinajohtajuuden Keski-Suomessa ja konsernin liikevaihto kasvaa lähes 6 miljoonaan euroon.

Menox on noin 750 000 euron liikevaihdollaan Keski-Suomen suurin autokoulu, jolla on Jyväskylässä kolme toimipistettä. Yksi niistä on keskittynyt naisasiakkaisiin ja toimii nimellä Nice 10 -autokoulu.

Ostettujen liiketoimintojen henkilöstö siirtyy Movian palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Jyväskylän liiketoimintakaupat tukevat hyvin Movian strategiaa: saavutamme kerralla markkinajohtajuuden uudella markkina-alueella. Menoxin henkilöstö on tehnyt hyvää työtä yrityksen markkina-aseman ja liikenneturvallisuuden eteen ja sopii siten erinomaisesti osaksi Moviaa. Meidän missionamme on parantaa liikenneturvallisuutta koko maassa, linjaa Movia-konsernin toimitusjohtaja Riku Ryödi.

Movia on valtakunnallinen liikennekouluketju, joka on viime vuosina kasvattanut toimintaansa systemaattisesti yritysostoin. Konserniin kuuluu noin 30 toimipistettä eri puolilla Suomea. Movian tavoitteena on uudistaa koko autokoulutoimialaa, jolla toimii perinteisesti pieniä, paikallisia yrityksiä.

– Canelcon sijoitusstrategiassa yksi keskeinen asia on olla mukana toimialamurroksissa. Moviassa tavoitteemme on rakentaa vahva toimija, joka pystyy tuomaan toimialalle kokonaan uusia toimintatapoja ja sitä kautta varmistamaan entistä parempien kuljettajien koulutustoiminnan, kertoo Movian hallituksen puheenjohtaja Jouko Pelkonen.