20.12.2016

AvainFacta osaksi Econiaa

3J Partners toimi yrityskaupassa myyjän neuvonantajana. Econia Yrityspalvelut Oy osti vuonna 1993 perustetun AvainFacta Oy:n koko osakekannan 9.12.2016 TF Taloushallinto Oy:ltä. AvainFactan työntekijät jatkavat Econian palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Laajentuminen Jyväskylään on johdonmukainen osa Econian kasvustrategiaa.Taloushallinto- ja tilintarkastuspalveluiden lisäksi Econia tarjoaa Jyväskylän talousalueen yrityksille kansainvälisiä yrityspalveluita, yritysjuridiikka- ja rahoituspalveluita sekä henkilöstövuokrausta ja rekrytointia.

–Meillä on pitkä kokemus kansainvälisten teollisuusyritysten talous- ja henkilöstöhallinnosta: Metsä Fibren Biotuotetehtaan lisäksi olemme toimineet TVO:n ydinvoimalaitoksella Olkiluodossa jo yli kymmenen vuotta. Silti jatkamme AvainFactan jalanjäljissä paikallisena toimijana, joka tarjoaa mutkatonta ja henkilökohtaista palvelua kaikenkokoisille yrityksille, Econian toimitusjohtaja Elina Salmivala linjaa.

AvainFactan väistyvä toimitusjohtaja Harri Kolu kokee, että taloushallintoalan murros vaatii pieneltä tilitoimistolta suhteettoman suuria investointeja.
–Lainsäädännön ja verotuksen muutokset vaativat jatkuvaa koulutusta, lisäksi palveluiden ja liiketoiminnan sähköistyminen asettavat omat vaateensa. Tulevaisuus osana Econiaa mahdollistaa sen, että palvelumme pysyvät kehityksen kärjessä ja mahdollisimman kustannustehokkaina, Harri Kolu lupaa.