20.12.2016 Uutinen

Econia tulee Jyväskylään: AvainFacta osaksi Econiaa

Talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijayritys Econia avaa yrityskaupan myötä lähitoimipisteen Jyväskylään. Nyt Econia palvelee yhdellätoista paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Econia Yrityspalvelut Oy osti vuonna 1993 perustetun AvainFacta Oy:n koko osakekannan 9.12.2016 TF Taloushallinto Oy:ltä. AvainFactan työntekijät jatkavat Econian palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Laajentuminen Jyväskylään on johdonmukainen osa Econian kasvustrategiaa.

–Yrityskauppa on Econialle erittäin tärkeä etabloituminen Jyväskylän talousalueelle. Viimeisen vuoden aikana meistä on jo tullut vahva toimija Äänekoskella. Nyt voimme palvella sekä nykyisiä että uusia asiakkaita entistä joustavammin, Econian toimitusjohtaja Elina Salmivala sanoo.

Taloushallinto- ja tilintarkastuspalveluiden lisäksi Econia tarjoaa Jyväskylän talousalueen yrityksille kansainvälisiä yrityspalveluita, yritysjuridiikka- ja rahoituspalveluita sekä henkilöstövuokrausta ja rekrytointia.

–Meillä on pitkä kokemus kansainvälisten teollisuusyritysten talous- ja henkilöstöhallinnosta: Metsä Fibren Biotuotetehtaan lisäksi olemme toimineet TVO:n ydinvoimalaitoksella Olkiluodossa jo yli kymmenen vuotta. Silti jatkamme AvainFactan jalanjäljissä paikallisena toimijana, joka tarjoaa mutkatonta ja henkilökohtaista palvelua kaikenkokoisille yrityksille, Econian toimitusjohtaja Elina Salmivala linjaa.

AvainFactan väistyvä toimitusjohtaja Harri Kolu kokee, että taloushallintoalan murros vaatii pieneltä tilitoimistolta suhteettoman suuria investointeja.
–Lainsäädännön ja verotuksen muutokset vaativat jatkuvaa koulutusta, lisäksi palveluiden ja liiketoiminnan sähköistyminen asettavat omat vaateensa. Tulevaisuus osana Econiaa mahdollistaa sen, että palvelumme pysyvät kehityksen kärjessä ja mahdollisimman kustannustehokkaina, Harri Kolu lupaa.

Lisätietoja:

Elina Salmivala, puh. 040 544 7344
Toimitusjohtaja, HT-tilintarkastaja, KTM, KLT, M.Sc. (Econ), HHJ