9.3.2023

Power Mining Nordisk Bergteknikin omistukseen

3J Partners toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana
yritysjärjestelyssä, jonka johdosta Power Mining siirtyi Nordisk Bergteknikin omistukseen.

”Ostamalla Power Miningin vakiinnutamme asemamme Suomessa. Suomi on markkinoiltaan Ruotsin kaltainen ja siten luonnollinen askel maantieteellisessä laajentumisessamme kasvustrategiamme mukaisesti. Power Mining on vakiintunut yritys, jolla on alansa erikoisosaamista. Yhtiöllä on myös korkea kannattavuus ja erittäin alhainen velkaantuneisuus, mikä osaltaan vahvistaa konsernin kassavirtaa ja taloudellista asemaa ajan mittaan. Ostamalla Power Miningin otamme askeleen Suomen markkinoille luoden Suomeen otolliset edellytykset jatkokasvulle”, kommentoi Nordisk Bergteknikin toimitusjohtaja Andreas Christoffersson yrityksen julkaisemassa verkkosivuartikkelissa.

”Olemme kiitollisia 3J Partnersille onnistuneesta yrityskauppaprosessista ja moitteetta sujuneesta yhteistyöstä. Power Miningille yhdistyminen Nordisk Bergteknikin kanssa tarkoittaa merkittävää harppausta eteenpäin toimialallamme. Uskomme yrityksemme istuvan luontevasti yhteen Nordisk Bergteknikin kanssa.”, kommentoi Power Mining Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tolonen.

Power Mining Oy

Power Mining on kajaanilainen vuosikymmenen kokemuksella kallionrakennustöitä Suomessa sekä Ruotsissa toteuttava yritys. Power Miningin palveluntarjontaan kuuluu niin tunnelilouhinta-, lujitus-, rusnaus- kuin lastaustyöt, joihin he omistavat kattavan valikoiman työhön soveltuvaa raskaskalustoa. Power Mining konsernin liikevaihto syyskuun lopussa 2022 päättyneellä tilikaudella oli noin 15 MEUR.

Nordisk Bergteknik

Nordisk Bergteknik on Ruotsissa pörssilistattu Pohjois-Euroopan suurin kivenkäsittely-, infra- ja perustusratkaisuja tarjoava konserni. Nordisk Bergteknik omistaa entuudestaan 24 yritystä, joilla on vahva asema Ruotsin ja Norjan markkinoilla. Yritys on laajentunut voimakkaasti sekä orgaanisen kasvun, että yritysostojen tukemana. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli yli 300 MEUR


Lue lisää aiheesta:

Nordisk Bergteknik tiedote yrityskaupasta: ”Nordisk Bergteknik completes the acquisition of Power Mining”