3.10.2018

Tekme Oy:n monivaiheinen yritysjärjestely

3J Partners Oy toimi myyjien neuvonantajana monivaiheisessa järjestelyssä, jossa Tekme Oy ja Linnan Ateriapalvelut Oy myytiin Palmia Oy:lle sekä osana kokonaisjärjestelyä Tekme Oy:n logistiikkaliiketoiminta Kantalogistiikka Oy:lle.

Hämeenlinnan kaupungin, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymän omistama Tekme Oy ja Hämeenlinnan kaupungin omistama Linnan Ateriapalvelut Oy on myyty Palmia Oy:lle. Yhtiöt toimivat Kanta-Hämeessä ja suurimpia asiakkaita ovat mm. sairaanhoitopiirin ja Hämeenlinnan kaupungin toimijat. Lisäksi osana kokonaisjärjestelyä Tekme Oy:n logistiikkaliiketoiminta myytiin Hämeenlinnan Kaupungin ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin perustamalle Kantalogistiikka Oy:lle.

Tekme ja Linnan Ateriapalvelut tarjoavat siivous-, kiinteistö- ja ruokapalveluja Kanta-Hämeessä. Tekmessä on noin 350 työntekijää erilaisissa palvelukohteissa mm. kouluissa, sairaaloissa ja kauppakeskuksissa. Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n liikevaihto ennen järjestelyä oli noin 35 miljoonaa euroa ja ilman logistiikkaliiketoimintaa Palmialle myytävän kokonaisuuden liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa.

Tekmen ostaminen tukee Palmian kasvustrategiaa. Yhdessä Tekme ja Palmia vahvistavat markkina-asemaa kunta- ja sote-toimijoiden kumppanina Etelä-Suomessa. Tekmen oston myötä Palmian asema sairaala- ja kouluruokapalveluiden osaavana tarjoajana vahvistuu. Samalla saavutetaan synergiahyötyjä esimerkiksi palvelujen kehittämisessä ja hankinnoissa.