8.6.2022

Elcoline osti Mainpartner Ab:n liiketoiminnan

3J Partners toimi ostajan taloudellisena neuvonantajana, kun Elcoline osti CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen omistaman Maintpartner Ab:n liiketoiminnan Ruotsista. Ostoprojektin taloudellisen neuvonannon lisäksi 3J Partners auttoi ennen kauppaa Elcolinea tekemään laajan selvityksen potentiaalisista yrityskauppakohteista Pohjoismaisessa teollisuuden kunnossapitomarkkinassa ja yrityskauppastrategian muodostamisessa.

Kaupan kohteena oli pitkäaikaisiin asiakassuhde- ja sopimuskohteisiin keskittyvä asennuspalvelu- ja projektiliiketoiminta. Ostettavan liiketoiminnan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka, jolloin nämä toiminnot olivat osa Bofors AB:tä ja sen jälkeen osa Fortum Oyj:tä ja Maintpartner AB:tä.

Liiketoiminnassa Elcolinelle siirtyy noin 140 henkilöä. Elcoline kasvaa kaupan myötä 65 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja nousee yhdeksi toimialan johtavaksi yritykseksi pohjoismaisessa markkinassa. Elcoline työllistää jatkossa yhteensä 600 ammattilaista teollisuuden kunnossapidossa, projekteissa ja tukipalveluissa.


Järjestelyn virallinen lehdistötiedote 8.6.202022

Elcoline ostaa CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen omistaman Maintpartner AB:n liiketoiminnan Ruotsista. Elcoline kasvaa kaupan myötä 65 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja nousee yhdeksi toimialan johtavaksi yritykseksi pohjoismaisessa markkinassa. Elcoline työllistää jatkossa yhteensä 600 ammattilaista teollisuuden kunnossapidossa, projekteissa ja tukipalveluissa.

Kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen Maintpartner AB:n Ruotsin liiketoimintojen myynnistä Elcoline AB:lle.

Kaupan kohteena on pitkäaikaisiin asiakassuhde- ja sopimuskohteisiin keskittyvä asennuspalvelu- ja projektiliiketoiminta. Ostettavan liiketoiminnan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka, jolloin nämä toiminnot olivat osa Bofors AB:tä ja sen jälkeen osa Fortum Oyj:tä ja Maintpartner AB:tä. Maantieteellisesti liiketoiminta keskittyy mm. Karlskogan ja Arbogan alueille. Liiketoiminnassa Elcolinelle siirtyy noin 140 henkilöä.

Elcolinelle merkittävä kasvualusta Ruotsissa

”Merkittävä osa nykyisistä suurasiakkaistamme haluaa laajentaa yhteistyötämme nykyisestä Suomessa monipaikkaisesti tapahtuvasta yhteistyöstä myös Ruotsiin. Tämän yrityskaupan avulla pyrimme vastaamaan juuri näihin asiakkaidemme meille viestimiin kasvaviin ja kansainvälisiin palvelutarpeisiin. Teimme vuonna 2021 laajan selvityksen mahdollisista yrityskauppakohteista Pohjoismaisessa teollisuuden kunnossapitomarkkinassa ja kehitimme yrityskauppastrategiaamme tämän mukaisesti. Toteutamme näillä askeleilla määrätietoisesti kasvustrategiaamme.” – Leif Backman, toimitusjohtaja, Elcoline Group

Kasvutarinaan kirjoitettiin jälleen tärkeä luku

”Elcolinen kasvustrategia eteni ison loikan tämän liiketoimintakaupan ansiosta.
Matka 100 miljoonan euron kokoluokkaan ja noin 1000 henkeä työllistäväksi yritykseksi etenee määrätietoisesti, saatuamme neuvottelut päätökseen Maintpartnerin ja CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen kanssa. Tekemistä toki vielä riittää ja meillä onkin myös muita erittäin hyviä kasvuaihioita sekä Suomessa että Ruotsissa. Tämä yrityskauppa luo meille eriomaisen kasvualustan erityisesti Ruotsin markkinaan.” – Jere Räisänen, hallituksen puheenjohtaja, Elcoline Group

 

Lisätietoja ja haastattelut

Elcoline Group Oy

Leif Backman
Toimitusjohtaja
+358 43 824 3460
leif.backman@elcoline.fi

Jere Räisänen
Hallituksen puheenjohtaja
+358 44 559 9144
jere.raisanen@elcoline.fi

 

Elcoline lyhyesti

Elcoline on suomalainen teollisuuden kunnossapito- ja projektiliiketoimintaan erikoistunut yritys. Sen palvelualueita ovat teollisuuden kunnossapidon ulkoistukset ja palvelusopimukset, mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt, putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä energialaitosten osien konepajavalmistus. Elcolinen asiakkaat ovat mm. energia-, petrokemian-, metalli-, kaivos-, meri- ja rakennusteollisuuden toimialoilta.

Elcoline on kasvuyritys, jonka visiona on saavuttaa 100 miljoonaan euron liikevaihto, työllistää 1.000 henkeä ja kansainvälistyä pitkälle konseptoidun ja skaalautuvan palvelumallin avulla, vuoteen 2023 mennessä.

  • Perustettu vuonna 2002​
  • Toimintaa ohjaa kasvustrategia, joka keskittyy tuottamaan kokonaispalveluita teollisten asiakkaiden tarpeisiin, esim. kokonais- tai osakunnossapitoulkoistukset​ ja huollon palvelusopimukset
  • Noin 20 paikallistoimipistettä Suomen ja Ruotsin alueella ja toimintaa huoltosopimuskohteissa ympäri maailmaa
  • Elcoline Group työllistää 600 teollisuuden kunnossapitoalan ammattilaista​
  • Liikevaihto 60 – 70 M€ (2021: 41 M€)​
  • 100 %:n suomalainen omistus: henkilöstö, johto, sijoittajat ja perustajat