1.6.2022

Suomen Kiinnikekeskus Oy:n myynti Van-Ki Oy:lle

3J Partners toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana, kun Rakennus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukauppaan erikoistunut Suomen Kiinnikekeskus Oy ja rakennustarvikkeiden tukkukauppaan erikoistunut Vantaan Kiinnike ja Rak Oy (Van-Ki) yhdistyvät. Järjestelyssä syntyvän konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 20 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 50 työntekijää. Maaliskuussa 2022 Van-kin kasvua tukemaan tuli myös Sponsor Capital pääomasijoitusyhtiö.

Suomen Kiinnikekeskus jatkaa luotettavaa toimintaansa Tampereella ja Porissa tiiviissä yhteistyössä Van-kin Helsingin toimipisteen kanssa. Tulevaisuudessa uusi konserni kykenee entistä kattavammin palvelemaan asiakkaidensa tarpeita laajalla valikoimalla kiinnitystarvikkeita ja muita pientarvikkeita.

Suomen Kiinnikekeskuksen toimitusjohtaja ja Kari Kaski on erittäin tyytyväinen onnistuneeseen yrityskauppaan ja 3J Partnersin panokseen yrityskaupan toteuttajana.

– Monivaiheisten neuvotteluiden lopputuloksena saimme ostajan, jossa molempien liiketoiminnat täydentävät hyvin toisiaan. Osana kasvavaa konsernia pystymme palvelemaan asiakkaitamme Porissa ja Tampereella aiempaa kattavammin. Suomen Kiinnikekeskus on menestynyt yli 30 vuoden ajan ammattitaitoisella palvelulla, laajalla valikoimalla ja nopealla toimituksella, jotka ovat myös Van-ki toiminnan ytimessä. Haluan lämpimästi kiittää ammattitaitoista henkilökuntaamme hyvästä työpanoksesta. On hienoa lähteä rakentamaan kasvavaa konsernia yhdessä Van-kin kanssa.

–Yrityskauppaprosessi 3J Partnersin johtamana oli erittäin ammattitaitoista ja mutkatonta meille myyjille. 3J Partners neuvotteli yhdessä sovittujen ostajaehdokkaiden kanssa valmiiksi pääkohdat kaupallisista ehdoista ja meidän myyjien tehtäväksi jäi päätösten tekeminen sekä sopivan kumppanin valinta. Meillä oli tarjolla vain hyviä vaihtoehtoja, mutta uskon vahvasti huolellisen prosessin seurauksena parhaan kumppanin valikoituneen sekä yhtiölle että meille myyjille, Kari Kaski summaa.

Vantaan Kiinnike ja Rak Oy on ammattirakentajan luotettava kumppani jo vuodesta 1993. Van-ki tarjoaa asiakkailleen kiinnitystarvikkeet, työkalut ja rakennustarvikkeet nopealla, edullisella ja luotettavalla toimituspalvelulla jo saman päivän aikana. Van-ki logistiikkakeskus sijaitsee Suutarilassa, Helsingissä jossa se työllistää yli 20 työntekijää. Van-kin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 15 miljoonaa euroa.

 

 

Suomen Kiinnikekeskus Oy on tekninen tukkumyyjä, joka tarjoaa kiinnitysratkaisuja ja niihin liittyviä tuotteita rakennus ja teollisuusasiakkaille Tampereella ja Porissa jo vuodesta 1994. Tuotteet ja palvelut jaellaan ja myydään Porissa ja Tampereella sijaitsevista varasto myymälöistä ja teknisen suoramyynnin avulla. Suomen Kiinnikekeskuksessa työskentelee 25 teknisen tukku- ja kiinnitysratkaisualan ammattilaista. SKK liikevaihto vuonna 3/22 päättyneellä tilikaudella oli noin 5,5 miljoonaa euroa.

 

 

Sponsor Capital on vuonna 1997 perustettu suomalainen pääomasijoittaja. Yritys tekee pääosin enemmistösijoituksia keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin, joilla on erinomainen johto, vahva markkina-asema sekä ennustettava kassavirta. Sponsor Capital toimii vastuullisesti, pitkäjänteisesti, tulosorientoituneesti ja aina uskoen yrittäjähengen tärkeyteen. Suuret suomalaiset instituutiot sijoittavat pääomiaan Sponsor Capitalin kautta.