12.9.2023

LH Liftin myynti JOST Werke SE:lle

3J Partners toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana
yritysjärjestelyssä, jossa perheomisteinen LH Lift -konserni myydään saksalaiselle hyötyajoneuvojen turvallisuuteen liittyvien järjestelmien valmistaja JOST Werkelle. Kaupan myötä JOST:lle siirtyy 90 työntekijää Kuusaalla Suomessa ja Kiinan Ningbossa.

”Yrityskauppa antaa meille mahdollisuuden tuottaa entistä enemmän arvoa asiakkaillemme ja vahvistaa edelleen asemaamme traktorien kytkentälaitteiden markkinoilla. Yhdessä JOST:n kanssa voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita ja palveluita ja saamme lisää resursseja kansainvälistymiseen”, LH Liftin omistaja Eero Viikki kertoo.

JOST hankki omistukseensa yhtä aikaa LH Liftin kanssa myös brasilialaisen Crenlo do Brasil -yhtiön, joka valmistaa mm. maatalouskoneiden ohjaamoita ja työkoneita.

”Crenlo do Brasilin ja LH Liftin hankinta ovat avainaskeleita kohti JOST:n strategista laajentumista maatalouskonemarkkinoilla. Yritysostoilla ja investoinneilla uuteen tehtaaseen Intian Chennaissa laajennamme merkittävästi globaalia läsnäoloamme Etelä-Amerikassa ja Aasiassa ja vahvistamme markkina-asemaamme Euroopassa. Samalla laajennamme tuotevalikoimaamme uusilla tuotteilla, joilla on merkittävää kasvupotentiaalia maailmanlaajuisesti. Nämä kaksi yritysostoa kasvattavat JOSTin konsolidoitua liikevaihtoa noin 100 miljoonalla eurolla ja tuovat uusia mahdollisuuksia kasvattaa off-highway-liiketoimintaamme uusilla ristiinmyyntimahdollisuuksilla. Yhdessä teemme JOSTista entistä houkuttelevamman kumppanin maatalouden OEM-valmistajille, joka pystyy palvelemaan asiakkaita laajalla valikoimalla innovatiivisia tuotteita ja järjestelmiä maailmanlaajuisesti”, JOST Werke SE:n toimitusjohtaja Joachim Dürr kommentoi pörssitiedotteessa.

LH Lift Oy

Perheomisteinen LH Lift Oy valmistaa traktorien kytkentälaitteita maailman tunnetuimmille traktorimerkeille Kuusaalla Suomessa ja Ningbossa Kiinassa. LH Liftin tuotteita käytetään muun muassa Valtran, John Deeren ja Massey Fergusonin traktoreissa. Yhtiö työllistää yhteensä 90 henkilöä ja on perustamisestaan lähtien ollut Viikin suvun omistuksessa.

JOST Werke SE

JOST on johtava maailmanlaajuinen hyötyajoneuvoteollisuuden turvallisuuteen liittyvien järjestelmien valmistaja. Yhtiön merkkeihin kuuluu muun muassa JOST, ROCKINGER, TRIDEC ja Quicke. JOSTilla on myynti- ja tuotantolaitoksia 26 maassa ja yhtiö työllistää noin 3 600 henkilöä eri puolilla maailmaa. JOST Werke SE on listattu Frankfurtin pörssiin.


Lue lisää aiheesta:

JOST Werke SE pörssitiedote yrityskaupasta: ”JOST expands regional reach and enhances product portfolio in Agriculture with two strategic purchases”