24.10.2023

LVI-Aitan myynti Quattro Mikentille

3J Partners Oy toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana ja pääjärjestelijänä, kun LVI-Aitta Oy myytiin talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupille. Lisäksi LVI-Aitan omistuksessa olevat Pelvi Oy:n osakkeet myytiin Pelvin toimivalle johdolle ennen LVI-Aitan yrityskauppaa. LVI-Aitta tunnetaan Kainuussa pitkäjänteisenä ja luotettavana urakoitsijana ja huoltokumppanina. Yhtiön perustivat vuonna 1973 Tauno Hälinen ja Toivo Simanainen. Sukupolvenvaihdos tehtiin 1990-luvun lopulla, ja siitä lähtien johdossa on ollut Ville Hälinen. LVI-Aitan nuorten asentajien joukosta löytyy jo Hälisten kolmattakin sukupolvea. Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan kaikki työntekijät jatkavat tehtävissään.

Pitkäjänteisyys on meille tärkeää, ja QMG:hen liittymisessä ratkaisikin juuri ostajan toimintamalli. QMG:n paikallista liiketoimintaa korostava kulttuuri tuntui meille sopivimmalta. Olemme lisäksi panneet merkille kajaanilaisen Paikallis-Sähkön hyvän menestyksen konsernissa”, LVI-Aitan toimitusjohtaja Ville Hälinen kertoo.

3J Partnersin työ tässä monimutkaisessa järjestelyssä oli korvaamaton. 3J:n ammattitaito ja laatu ylitti odotukset prosessin jokaisessa vaiheessa. Saimme halutun ja tavoitteiden mukaisen lopputuloksen monivaiheisten neuvotteluiden päätteeksi. Tässä 3J:n sinnikäs ja ratkaisukeskeinen ote prosessin johtamisessa tuotti kaikille osapuolille toivotun ratkaisun”, Ville Hälinen summaa.

Toimitusjohtaja Ville Hälinen, toimistopäällikkö Paula Oittinen ja työpäällikkö Mika Juntunen liittyvät kaupan myötä QMG:n emoyhtiön Nimlas Groupin osakkaiksi.

LVI-Aitta

LVI-Aitta on Kainuulainen Lämpö-, vesi- ja ilmastointialan erikoisliike. Yhtiö tarjoaa palveluitaan yksityisille kuluttajille, kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöille, sekä yksityisille-, ja julkisille rakennuttajille. LVI-Aitan liikevaihto oli 7,1 miljoonaa euroa vuonna 2022, ja se työllistää yhteensä 40 henkilöä.

Quattro Mikenti Group

QMG omistaa Kainuussa entuudestaan sähköurakoitsija Paikallis-Sähkön ja turvatekniikkayhtiö Capconin, joten LVI-Aitan hankinta laajentaa QMG:n toimintaa alueella merkittävästi. Syyskuun lopussa QMG julkisti Kokkolassa PetenPutki Oy:n oston liiketoimintakaupalla.