31.8.2021

Palmia osti ateria- ja siivouspalveluyhtiö Jatsin

3J Partners toimi myyjien neuvonantajana kun Palmia osti ateria- ja siivouspalveluyhtiö Jatsin. Yrityskaupan myötä Palmialle siirtyy palvelusopimukset ja kymmeniä palvelukohteita, joissa työskentelee yli 200 työntekijää tuottaen ateria- ja siivouspalveluja.

Jatsi Oy:n osakkeiden myynti toteutettiin kilpailutusprosessilla, jossa Järvenpään kaupungin ja Keski-Uudenmaan Sote -kuntayhtymän osakkeet myytiin Palmialle. Kilpailutusprosessi piti sisällään osakekaupan ja palvelusopimusten kilpailutuksen. Kilpailutuksessa arvioitiin yrityskaupan kaupallisia ehtoja ja kauppahintaa, mutta myös palveluntarjoajien laadullisia ominaisuuksia. Lisäksi prosessi toteutettiin kasivaiheisena siten, että ennen sitovien tarjousten jättämistä käytiin markkinavuoropuhelua palveluntarjoajien kanssa ja pyydettiin indikatiivista näkemystä yrityksen arvosta.

Palveluntarjoajien laadullisia ominaisuuksia vertailtiin kestävän kumppanuuden teemalla, jolloin palveluntarjoajien aiempi kokemus ja resurssit vastaavan kokoisesta palveluiden tuottamisesta sekä pitkäjänteinen sitoutuminen palveluiden ja yhteistyön kehittämiseen tilaajien kanssa nousivat tärkeään rooliin.

Palmia toimii samoilla toimialoilla kuin Jatsi. Kunnallinen omistajatausta asettaa Palmian toiminnalle läpinäkyvät ja vastuulliset lähtökohdat niin yhteiskunnallisesta, sosiaalisesta kuin ympäristönäkökulmasta. Palmian aiemmat onnistumiset ja opit palveluyritysten yrityskaupasta ja toimintojen yhdistämisestä sekä kaupungin ruokapalvelujen kokonaisulkoistuksen haltuunotossa tarjoavat vahvan kokemuspohjan kuntien tukipalvelujen haltuunotosta.

– Olemme saamassa Palmiasta hyvän ja luotettavan yhteistyökumppanin kaupungin ateria- ja siivouspalvelujen tuottamiseen, Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo. Olen myös erittäin vaikuttunut 3J Partnersin osaamisesta tämän vaativan prosessin toteuttamisesta Naukkarinen jatkaa.