3.7.2019

VIP-Sähkö Oy:n myynti Instalcolle

3J Partners Oy toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana VIP-Sähkö Oy:n myynnissä Instalcolle. Instalco AB on ostanut 1.7.2019 tehdyllä yrityskaupalla VIP-Sähkö Oy:n koko osakekannan.

Vuonna 2008 perustetun sähköyrityksen, VIP-Sähkön toimipaikka on Vantaalla lähellä Helsingin lentoasemaa. Vuonna 2018/2019 yrityksen liikevaihto oli 9,5 M€.

– VIP-Sähkö on erikoistunut asuntorakentamisen sähköasennustöihin. Tätä osaamista meillä ei ole ollut aikaisemmin Suomessa. Tällä hankinnalla vahvistamme asemiamme Suomen sähkömarkkinoilla ja nyt meillä on mahdollisuus kiinteään yhteistyöhän monen muun Instalco-yrityksen kanssa, liiketoiminta-aluepäällikkö Robin Boheman Suomen Instalcosta sanoo.

VIP-Sähkö tekee etupäässä huoneistoihin liittyviä suunnittelu- ja asennustöitä. Hankkeiden laajuus käsittää tavallisimmillaan 30-250 huoneistoa. Yrityksellä on 45 työntekijää ja sillä on toimeksiantoja paitsi Helsingin alueella myös Lahden, Riihimäen ja Hyvinkään seuduilla. Asiakkaat ovat ensisijassa suuria, pohjoismaisia rakennusfirmoja kuten YIT, NCC, PEAB ja SRV.

Yrityksen perustivat ja sen omistavat Antti Juvonen ja Jukka Räsänen. He molemmat jatkavat yrityksessä entisissä tehtävissään.

– Olemalla osa Instalcoa mahdollistamme yrityksemme kehittymisen. Nyt otamme seuraavan askeleen VIP-Sähkön historiassa. Odotamme mielenkiinnolla yhteistyötä muiden Instalco-yritysten kanssa, VIP-Sähkön toimitusjohtaja Antti Juvonen sanoo.

3J Partners Oy:n Corporate Finance tiimi on erikoistunut keskisuuriin yrityskauppoihin. Asiakkaitamme ovat yrittäjät, perheyhtiöt ja pääomasijoittajat.