2.8.2019

SVS Supervise Service Oy:n myynti Elcoline Groupille

3J Partners toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana ja toteutti yrityskauppaprosessin alusta loppuun saakka, kun voimalaitosten huoltoon ja osien valmistukseen erikoistunut SVS Supervise Service Oy myytiin Elcoline Groupille.

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava Elcoline Group vauhdittaa kasvuaan ostamalla SVS Supervise Service Oy:n. Yhdistyminen laajentaa Elcolinen palvelutarjonnan kattamaan myös voimalaitoskattiloiden osien valmistuksen ja luo pohjaa Elcolinen tulevalle kasvulle teollisuuden kunnossapidon ykköstoimijana Suomessa.

SVS on erikoistunut voimalaitoskattiloiden valmistus-, asennus-, ja kunnossapitotöihin. SVS toimii Kymenlaakson alueella ja sen suurimpia asiakkaita ovat Etelä-Suomen voimalaitokset sekä alueen paperiteollisuus. SVS on perustettu vuonna 1996 ja sen liikevaihto oli n. 5,5 MEUR vuonna 2018. SVS työllistää n. 60 työntekijää.

Hyvin yhteensopivat palvelut ja toimintaympäristö tekivät Elcolinen ja SVS:n yhteenliittymisestä luontevan. Yhtiön perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Markku Korpivaara kertoo myös, että yrityksen jatkajan etsintä on tullut viime aikoina ajankohtaiseksi.

– En osannut millään kuvitella myyntiprosessin alussa, 3J Partnersin kanssa toimeksiantosopimusta neuvoteltaessa, kuinka monivaiheinen ja työläs yrityksen myyntiprosessi on. 3J Partnersin tuoma lisäarvo näkyi yrityksen myyntiprosessin jokaisessa vaiheessa, Korpivaara toteaa.

– Korpivaara jatkaa, että olen erittäin iloinen, kun 3J Partners toi useamman ostajaehdokkaan joukosta juuri Elcolinen mukaan yrityskauppaneuvotteluihin, ja että toimintamme jatkuu vahvassa kasvussa olevan Elcolinen kanssa. Täydennämme toisiamme sopivalla tavalla ja tämä avaa meille uudenlaisia kasvunäkymiä. Merkittävää on myös, että Elcoline on onnistunut erittäin hyvin työnantajamielikuvan rakentamisessa, joka näkyy rekrytoinnin helppoutena tällä haastavalla alalla, Korpivaara sanoo.

Transaktion jälkeen SVS jatkaa omalla brändillään osana Elcoline Groupia.


 

Kauppalehti kirjoitti aiheesta sivuillaan artikkelilla ”Elcoline Group osti SVS Supervise Service Oy:n osana kunnianhimoista kasvustrategiaa – ”Kauppa nostaa meidät seuraavaan kokoluokkaan”” 

Kouvolan Sanomat kirjoitti aiheesta sivuillaan artikkelilla: Voikkaalainen voimalaitoskattilayritys osaksi Elcoline Groupia — ”Tämä avaa meille uudenlaisia kasvunäkymiä”

Pääkirjoitus Kouvolan Sanomien sivuilla: Erinomaisia yritysuutisia