3.6.2015 Uutinen

HobbyOffice osaksi Kartoa

Jyväskyläläinen Karto Oy on ostanut askartelu-, koulu- ja toimistotarvikkeita myyvän ja markkinoivan HobbyOffice Oy:n koko osakekannan. Kauppakirja allekirjoitettiin viime perjantaina. HobbyOffice jatkaa itsenäisenä yrityksenä osana Karto-konsernia, eikä kauppa vaikuta sen henkilökuntaan tai normaaliin toimintaan. Yhtiöt eivät kerro kauppasummaa.

– Tehty osakekauppa on kasvustrategiamme mukainen. Haluamme olla yhä vahvempi toimija käyttötavarasektorissa ja HobbyOfficen tuoteportfolio tukee erinomaisesti tätä strategiaa. Yhdistämällä voimamme ja hyödyntämällä sekä yritystemme että tuotteidemme synergiaetuja pystymme jatkamaan kasvua vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta, toteaa Karto Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ojala tiedotteessa.

Karto teki yrityskauppoja edellisen kerran viime syksynä, kun Suomen Pokkaritukku Oy siirtyi kokonaan yhtiön omistukseen.

Karto Oy:n päätuotealueet ovat posti- ja onnittelukortit, adressit, lahjapaketoinnin tuotteet sekä sisustus- ja kattaustuotteet. Konserniin kuuluvat Karton ja Suomen Pokkaritukun lisäksi Eestissä toimiva Karto Eesti ja Latviassa ja Liettuassa toimiva Puse Plus. Karto-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 18 miljoonaa euroa.

HobbyOffice-konserniin kuuluu Tampereella toimiva HobbyOffice Oy ja Eestissä toimiva OnePlast Oü, joiden yhteenlaskettu liikevaihto viime vuonna oli noin 3 miljoonaa euroa.

– HobbyOfficen kannalta Karton tarjoama laajempi resurssipohja, lisenssit ja toiminnan kehittämisen mahdollisuudet antavat eväät kasvumme jatkumiselle. Osana Karto –konsernia olemme toimija joka voi entistä paremmin palvella niin olemassa olevia asiakkaitamme kuin saavuttaa uusia asiakkuuksia laajempien resurssien ja tuote- sekä palveluvalikoiman kehittymisen kautta, sanoo HobbyOffice Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mattila.