3.11.2020 Uutinen

KK-Kylmäpalvelu Oy yhtiöiden myynti Assemblinille

3J Partners toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana yrityskaupassa, jossa talotekniikkakonserni Assemblin osti KK-Kylmäpalvelu Oy:n osakekannan.

KK-Kylmäpalvelu Oy on yksi Suomen suurimmista kylmälaitteiden huolto- ja asennuspalveluihin erikoistuneista yrityksistä. Yhtiön palvelut koostuvat esimerkiksi kylmä- ja jäähdytyslaitteiden huolto- ja korjaustöistä sekä kylmä- ja pakastehuoneiden myynnistä ja asennuksesta. KK-Kylmäpalvelu Oy:n suurimpia asiakassegmenttejä ovat kunnat ja kaupungit, ravintolat ja suurtalouskeittiöt, palvelutalot sekä teollisuus ja kaupanalan yritykset.

Yhtiön liiketoiminta muodostuu kolmesta eri yrityksestä; Uudellamaalla toimivasta KK-Kylmäpalvelu Oy:stä, Salossa ja Varsinais-Suomessa toimivasta Salon Kylmäpojat Oy:stä sekä Itä-Suomessa toimivasta Karjalan Kylmäpalvelu Oy:stä. Yhtiöt työllistävät noin 35 henkilöä ja niiden liikevaihto on noin 5,5 MEUR.

Tämä kauppa on meille Kylmäpalveluille ja Kylmäpojille strategisesti merkittävä askel. Haluamme kasvaa jatkossakin ja vahvistaa omia hartioitamme. Assemblin on merkittävä talotekniikka-alan yritys, jossa on paljon osaamista ja tietotaitoa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme jatkamaan kasvutarinaamme Assemblinin tytäryrityksenä, kertoo KK-Kylmäpalveluiden toimitusjohtaja Mikko Matikainen.

KK-Kylmäpalvelu, Karjalan Kylmäpalvelu ja Salon Kylmäpojat ovat markkinoiden parhaita ja esimerkillisiä yrityksiä. Heidän osaamisensa kylmäpuolella on huippuluokkaa ja työntekijät ovat erityisen sitoutuneita ja innostuneesti mukana koko yritystoiminnassa. Olemme tyytyväisiä, että saamme tällaisen yrityskokonaisuuden mukaan meidän laajaan palveluvalikoimaamme, toteaa Assemblin Oy:n toimitusjohtaja Magnus Eriksson.

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Assemblin kehittää, toteuttaa ja ylläpitää ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Yrityksen visiona on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Assemblinin liikevaihto on noin 970 miljoonaa euroa, ja palveluksessa on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Suomessa Assemblinin päätoimipiste sijaitsee Helsingissä.