3.10.2024 Uutinen

Suomen suurimman itsenäisen rengasliikkeen Lapin Kumin myynti Circular Tire Servicesille

3J Partners Oy toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana järjestelyssä, jossa Lapin Kumi Oy myytiin Norvestorin omistamalle Circular Tire Services Europe Holding AB:lle. Kaupan myötä Lapin Kumi Oy:n koko osakekanta siirtyy Circular Tire Servicesille. Kaupalla ei ole vaikutuksia henkilöstöön tai asiakkaisiin.

Vuonna 1947 perustettu Lapin Kumi Oy on Suomen suurin itsenäinen rengasalan yritys joka tarjoaa renkaisiin, vanteisiin ja erilaisiin rengashuoltopalveluihin liittyviä tuotteita ja palveluita. Perheomisteisen yhtiön pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä ja se palvelee asiakkaita eri puolilla Suomea työllistäen noin 200 henkilöä. Tilikaudella 2023 Lapin Kumin liikevaihto oli noin 57 miljoonaa euroa.

”Lapin Kumi on kasvanut viime vuosina nopeasti Suomen johtavaksi toimijaksi. Kaupan myötä voimme kiihdyttää kasvuamme osana suurempaa konsernia ja panostaa entistä vahvemmin kestävään liiketoiminnan kehitykseen ja digitalisaatioon. Norvestorilla on vahvat näytöt perheyritysten kehittämisestä ja kasvattamisesta. He tuovat resursseja, ideoita ja hyväksi havaittuja toimintamalleja eri toimialoilta”, Lapin Kumin toimitusjohtaja Ville Ruokanen kertoo tiedotteessa.

Lapin Kumi

Vuonna 1947 perustettu Lapin Kumi Oy on Suomen suurin yksityinen rengasalan yritys. Yhtiö tarjoaa renkaisiin, vanteisiin ja erilaisiin rengashuoltopalveluihin liittyviä tuotteita ja palveluita useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea ja työllistää lähes 200 henkilöä. Lapin kumin pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä ja yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli noin 57 miljoonaa euroa.

Circular Tire Services Europe Holding AB

Circular Tire Services on uusi Pohjois-Eurooppalainen rengaspalveluita tuottava konserni, joka keskittyy renkaiden ja vanteiden myyntiin, renkaiden pinnoittamiseen, rengashuoltoon ja vanhojen renkaiden kierrätykseen sekä kuluttajille että yrityksille. Yhtiön kulmakivenä ovat vahvat paikalliset suhteet asiakkaiden kanssa ja korkea asiakastyytyväisyys. Circular Tire Services on norjalaisen pääomasijoittaja Norvestorin salkussa. Uusi konserni toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa ja sen odotetaan saavuttavan noin 250 miljoonan euron liikevaihdon ja työllistävän noin 700 työntekijää vuoden 2024 loppuun mennessä.