4.10.2024 Uutinen

Leden Group jatkaa kasvustrategiaa ostamalla Konepaja Stamacin

3J Partners Oy toimi ostajan neuvonantajana yrityskaupassa, jossa metallialan sopimusvalmistaja Leden Group Oy vahvistaa koneistuspalvelujaan ostamalla seinäjokilaisen Konepaja Stamac Oy:n. Stamac on yksi Suomen johtavista koneistuskonepajoista ja erikoistunut työstöön, jyrsintään ja sorvaukseen kansainvälisille kuljetusväline- ja koneenrakennusteollisuuden yrityksille. Stamac:n liikevaihto on noin 17,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 64 työntekijää.

Tänä syksynä tehtyjen kasvustrategian mukaisten yritysostojen (Heromechanics Oy ja Konepaja Stamac Oy) myötä Leden Groupin liikevaihto nousee noin 100:n miljoonan euron luokkaan ja yhtiö työllistää yli 500 henkilöä.

”Tämän yritysoston myötä vahvistamme koneistuksen tukijalkaa yhtiössä merkittävästi vahvan ohutlevytuotantomme tueksi. Tarjoamme asiakkaille monipuoliset palvelut, Ledenistä tulee entistä järeämpi koneistaja ja muutos tukee samalla yhtiömme kannattavaa kasvua strategiamme mukaisesti. Tämän syksyn myötä kasvamme sadan miljoonan rajapyykin yli, mikä on hieno suoritus meiltä ledeniläisiltä”, Leden Groupin toimitusjohtaja Jukka Haapalainen kommentoi tiedotteessa.

Leden Group

Leden Group Oy on kansainvälinen metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistaja, joka toimii kumppanina erilaisten metallituotteiden valmistuksessa aina monimutkaisista järjestelmistä pienempiin komponentteihin saakka. Yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli 85,2 miljoonaa euroa ja vuoden vaihteessa Leden työllisti noin 430 henkilöä. Leden Groupilla on meneillään mittava tuotantolaitosinvestointi ja Pohjois-Euroopan modernein sopimusvalmistuksen tehdas valmistuu Oulaisiin loppuvuoden 2024 aikana.

Konepaja Stamac

Seinäjoella sijaitseva, vuonna 1997 perustettu Konepaja Stamac Oy on vakiinnuttanut asemansa Suomen koneistusalalla. 17,5 miljoonan euron liikevaihdollaan Stamac on yksi alan johtavista toimijoista Suomessa. Yhtiön 64 ammattitaitoista työntekijää ja moderni konekanta mahdollistavat monipuoliset ja laadukkaat lopputuotteet. Stamacin asiakaskunta koostuu vaativista kansainvälisistä yrityksistä kuljetusväline- ja koneenrakennusaloilla.