7.3.2022

Veken enemmistö Sentican rahastolle

3J Partners toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana kaupassa, jossa Veken enemmistö myytiin Sentican rahastolle.

Huonekalu- ja sisustuskaupan kasvuyritys Veke on ollut yksi toimialan nopeimmin kasvavista huonekalu- ja sisustustuotteiden verkkokauppaa käyvistä yrityksistä. Vuosi 2021 on ollut ennätyksellisen vilkas ja digitaalinen kauppa on jatkanut voimakasta kasvuaan. Yhtiön liikevaihto ylitti 30 miljoonaa euroa samalla kun yrityksen kannattavuus kehittyi positiivisesti. Myynnistä noin 75 % tuli verkkokaupasta ja loput sen kolmesta myymälästä Vantaalta, Oulusta ja Rovaniemeltä.

Digitaalisen kaupan edelläkävijänä Veke on muutamassa vuodessa noussut toimialan johtavien yritysten joukkoon online-segmentissä. Kotimaisen pääomasijoittaja Sentican ja Veken yhteinen tulevaisuuden tavoitetila on kasvattaa Vekestä yksi Suomen suurimmista monikanavaisista huonekalu- ja sisustuskaupan toimijoista. Sentican rinnalla sijoituksen yhtiöön tekee digitaalisen kaupan uusi sijoitusyhtiö Snowball Growth Partners, jonka myötä Veke saa tuekseen erittäin vahvaa verkkokaupan osaamista.


Lisätietoa järjestelyn toteutuksesta löytyy 3J Partnersin blogista: ”Veke vahvistaa omistajapohjaansa ja saa Sentican tuen tulevien vuosien kasvupolulle”.