27.3.2019 Uutinen

Kolme kokenutta neuvonantajaa vahvistaa 3J Partnersin tiimiä

Corporate Finance -palveluita tarjoava 3J Partners on saanut kolme kokenutta neuvonantajaa, Jouko Pitkäsen, Markku Rönkön ja Harri Helénin, mukaan toimintaansa. Neuvonantajien tehtävänä on tukea 3J Partnersin toiminnan kehitystä sekä tuoda vahvaa toimialaosaamistaan yrityskauppaneuvotteluihin.

Harri Helén (vas.), Jouko Pitkänen (toinen vas.) ja Matti Rönkkö (neljäs vas.) vahvistavat 3J Partenrsin tiimiä neuvonantajina. Kuvassa poseeraavat myös 3J Partnersin osakkaat Akseli Paavola, Jaakko Niskanen ja Juuso Aulanko.

3J Partnersilla iloitaan neuvonantajien mukanaan tuomasta syvällisestä osaamisesta ja kokemuksesta monelta toimialalta.

– Olemme iloisia saadessamme heidän senioriteettinsa vahvistamaan kasvuamme ja kehitystämme, sanoo 3J Partnersin toimitusjohtaja Juuso Aulanko.

Jouko Pitkäsellä on vahva tausta erityisesti vähittäiskaupan alalla organisaatioiden rakentamisessa ja kehittämisessä. Tällä hetkellä hän kirjoittaa väitöskirjaa erilaisten liiketoimintamallien hallitsemisesta. Markku Rönköllä on yli 30 vuoden kokemus suomalaisten yritysten johtotehtävistä erityisesti teollisuuden alalta. Harri Helén on pitkän linjan yritysjohtaja ja hänen erikoisalaansa ovat ihmisten johtaminen, myynti, markkinointi sekä strategiatyöskentely.

Olemme kaikki olleet ostamassa ja myymässä lukuisia yrityksiä ja tiedämme, että niissä tilanteissa molempia osapuolia pelottaa usein perkuleesti.

– Olemme kaikki olleet ostamassa ja myymässä lukuisia yrityksiä ja tiedämme, että niissä tilanteissa molempia osapuolia pelottaa usein perkuleesti. Se pelko on pystyttävä poistamaan, jotta prosessi voi edetä ja samalla on jo pystyttävä katsomaan ajankohtaan kaupan jälkeen, Harri Helén tiivistää neuvonantajien tuomaa lisäarvoa 3J Partnersin toimintaan.

 

Liiketoimintamallien tunteminen tärkeää

Kaikki neuvonantajat uskovat pystyvänsä myös auttamaan 3J Partnersia entistä väkevämpään kasvuun lähitulevaisuudessa.

– Yritys on sellaisessa vaiheessa, että me kolme jo kaikki virheet tehneenä voimme tuoda omat oppimme heille. Aiemmin he eivät ehkä olisi neuvojamme halunneet ja myöhemmin he eivät niitä enää tarvitse, Helén kiteyttää.

– Erilaisten liiketoimintamallien tunteminen on erittäin tärkeää, sillä yritykset joutuvat uudistamaan itseään nopealla syklillä, Jouko Pitkänen muistuttaa.

Neuvonantajien roolina ei siis ole tulla neuvottelemaan yrityskauppojen toimeksiannoista, sen työn he jättävät 3J:n osaavalle tiimille.


Mietitkö yrityksesi myyntiä tai sen arvoa? Etsitkö ostettavaa yritystä? 

Soita tai lähetä viesti Juusolle, niin hän on sinuun yhteydessä.

Juuso Aulanko +358 (0)50 581 3381 juuso.aulanko@3j.fi


”3J panostaa laatuun”

Neuvonantajat sanovatkin seuranneensa ilahtuneina, miten vakuuttavaa työtä 3J Partners on yrityskauppaneuvotteluissa tehnyt.

– Minulle on syntynyt heistä sellainen mielikuva, että he panostavat selkeästi monia kilpailijoitaan enemmän tekemisen laatuun. Laatu yhdessä osaamisen ja ammattitaidon kanssa ovat kilpailutekijöitä, joiden päälle menestystä on hyvä rakentaa, Pitkänen näkee.

He voivat myös sanoa, jos yritystä ei kannata juuri sillä hetkellä myydä.

Neuvonantajat ovat huomanneet 3J:llä olevan kykyä ja halua ymmärtää tilanne, jossa sen asiakas kulloinkin on.

– He auttavat aidosti yrittäjää omassa asiassaan, eivätkä ole heti rahastamassa. He voivat myös sanoa, jos yritystä ei kannata juuri sillä hetkellä myydä. 3J hakee asiakkaalle parasta mahdollista tulosta ja ratkaisumallia, Markku Rönkkö kehuu.

– On hyvyys osata kuunnella asiakkaidensa todellisia ajatuksia ja haluja. Silloin kaupan osapuolienkaan ei tarvitse jälkikäteen jossitella, tuliko tehtyä järkevä päätös, Helén päättää.

Voit tutustua tarkemmin 3J Partnersin tiimiin ja neuvonantajiin. Lue myös tarjoamistamme Corporate Finance -palveluista.


Olemme apunasi vaativissa yrityskaupoissa

Mietitkö yrityksesi myyntiä tai sen arvoa? Etsitkö ostettavaa yritystä? Ota rohkeasti yhteyttä meihin, niin jutellaan. Luottamuksellisesti.