21.4.2020 Blogit ja vlogit

Hallituksen rooli yrityksen myyntiin valmistautumisessa – video

Mikä on hallituksen tärkein tehtävä ja miten hallitustyöskentely voisi pk-sektorilla tukea yrityksen kehittämistä ja sen arvon kasvattamista? 3J Partnersin perustajaosakas Jaakko Niskanen jututtaa videolla Birn-Partnersin toimitusjohtajaa Jouko Pitkästä.

 

Hallituksen rooli yrityskaupassa

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

3J Partnersin perustajaosakas, hallituksen puheenjohtaja sekä operatiivisesti yrityskauppaprojektien vetäjänä toimiva Jaakko Niskanen istahti Birn-Partners Finlandin toimitusjohtajan ja kokeneen hallituskonkarin Jouko Pitkäsen kanssa alas aiheenaan hallituksen rooli yrityksen myyntiin valmisatutumisessa.

Mikä on hallituksen tärkein tehtävä?

– Tämä on Jaakko hankala ja mielettömän monialainen kysymys. Yrityksiä on monenlaisia ja -kokoisia ja monenlaisissa vaiheissa. Eri vaiheet vaativat hallitukselta määrätynlaista osaamista ja kompetenssia. Se kiteytyy varmasti siihen, että hallitus vaalii omistajien  tahtoa ja huolehtii, että yhtiötä johdetaan läpinäkyvästi ja hyvin, säädösten mukaisesti. Näiden tärkeiden roolien päälle hallitukselle tulee strateginen sparraaminen ja toisaalta tuen antaminen operatiiviselle työlle.

Miten  pk-sektorilla hallitustyösktely voisi tukea yrityksen kehittämistä ja sen arvon kasvattamista?

– Hallituksella pitäisi olla sellainen rooli, että se pystyy tunnistamaan tutkassa näkyviä uhkia ja mahdollisuuksia. Nostamaan keskusteluun sentyyppisiä asioita, joita operatiivinen johto ei kykene luontevastikaan samalla tavalla havaitsemaan. Silloin hallituksella pitäisi olla kykyä tällä tavalla rikastuttaa toimivan johdon edellytyksiä.

Minkälaista roolia hallituksen pitäisi ottaa myyntiin valmistautumisessa?

– Hallituksen rooli on aina tukeva ja vähän haastava toimitusjohtajan tai omistajan tekemiseen liittyen. Minusta hallitus on parhaimmillaan, kun siinä on diversiteettiä ja laajaa moniosaamista, ettei se koostu pelkästään talouden tai markkinoinnin osaajista tai kyseisen toimialan osaajista. Silloin hallitus lähtee sparraamaan eri näkökulmista yrityksen tilannetta ja nostaa esiin ympäristöstä kaikkia sellaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat arvon muodostumiseen ja kehittymiseen. Hallituksella on todella tärkeä rooli siinä kohdassa olla tukemassa yrityskaupan tekemistä ja onnistumista, jotta päästään parhaisiin mahdollisiin arvoihin.

Katso videolta Joukon ja Jaakon keskustelu kokonaisuudessaan.

Pohditko yrityksesi myyntiä? Ammattitaitoinen tiimimme on käytössäsi taloudellisena neuvonantajanasi ja asiantuntijanasi yrityskaupoissa, arvonmäärityksissä sekä rahoitusjärjestelyissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää.


Yhteydenottopyyntö