25.3.2021 Uutinen

Neljän yrityksen yhdistymisen myötä syntyy metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistukseen erittäin vahva toimija

Favor AS, Ojala Group, LaserComp Oy ja Celermec Oy yhdistyvät metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi. Neljän yrityksen osaamisen yhdistävä Leden Group tarjoaa asiakkailleen kaikki osavalmistuksen vaiheet ja tukee asiakkaitaan myös tuotekehityksessä, tuotetiedon hallinnassa ja logistiikassa.

”Alan sopimusvalmistukseen on odotettu kauan vahvaa toimijaa, joka pystyy tarjoamaan asiakkailleen laajan palvelukirjon ja työntekijöilleen mahdollisuuden hyödyntää kattavasti erityisosaamistaan”, sanoo Leden Groupin hallituksen puheenjohtaja Seppo Heikkilä.

Vuoden 2020 luvuin näiden neljän yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 470.

Merkittävää hyötyä kaikille sidosryhmille

Palveluiden ja osaamisen yhdistäminen tuottaa merkittäviä hyötyjä kaikille sidosryhmille. Asiakas saa yhdeltä luukulta kattavan palveluvalikoiman. Henkilöstön erityisosaamisen yhdistäminen vauhdittaa toiminnan kehittämistä ja tarjoaa mielenkiintoisia urapolkuja.  Yhteistyökumppaneille kilpailukykyään kehittävä yhtiö on entistä kiinnostavampi toimija.

”Tämä on kasvuhakuinen operaatio, jolla kootaan erillään olevat palapelin osat yhteen. Asiakkaille voimme tarjota yhä monipuolisempaa palvelua ensimmäisestä päivästä lähtien”, sanoo toimitusjohtaja Juha Heikkinen.

Leden Group vahvistaa asiakkaidensa kilpailukykyä ottamalla tarvittaessa vastuun koko osavalmistuksen prosessista, asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä lisää toimitusten joustavuutta, toimitusvarmuutta ja tehokkuutta.

Kasvuhakuinen yhdistelmä

Yhdistyvien yritysten liiketoiminnot täydentävät toisiaan. Työntekijät jatkavat yhtiöiden palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Yhdistyvien yhtiöiden – LaserCompin, Celermecin, Favorin ja Ojala Groupin – omistajat jatkavat konsernissa ja ovat Leden Groupin enemmistöomistajia. LaserCompin omistajiin kuulunut alueellinen sijoitus- ja kehitysyhtiö Arvo Sijoitusosuuskunta kasvattaa yritysjärjestelyn yhteydessä Leden Groupin omistustaan merkittävästi.

”Arvo Sijoitusosuuskunnalla oli tärkeä rooli yrittäjien yhdistämisessä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Seppo Heikkilä.

Leden Groupilla on kolme tehdasta Pohjois-Pohjanmaalla ja kaksi Virossa. Yhdistelmä mahdollistaa tuotannon optimoinnin asiakkaan toimipaikan mukaan. Tämä tukee kasvumahdollisuuksia etenkin Keski-Euroopassa.

Järjestely vaatii toteutuakseen Viron kilpailuviranomaisen hyväksynnän.