30.3.2021

Sopimusvalmistusalan toimialajärjestely

3J Partners toimi Leden Groupin muodostamisen pääjärjestelijänä, taloudellisena neuvonantajana ja strategian laatijana kun Favor AS, Ojala Group, LaserComp Oy ja Celermec Oy yhdistyvät metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi. Neljän yrityksen osaamisen yhdistävä Leden Group tarjoaa asiakkailleen kaikki osavalmistuksen vaiheet ja tukee asiakkaitaan myös tuotekehityksessä, tuotetiedon hallinnassa ja logistiikassa.

Vuoden 2020 luvuin näiden neljän yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 470. Yhdistyvien yritysten liiketoiminnot täydentävät toisiaan. Työntekijät jatkavat yhtiöiden palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Yhdistyvien yhtiöiden – LaserCompin, Celermecin, Favorin ja Ojala Groupin – omistajat jatkavat konsernissa ja ovat Leden Groupin enemmistöomistajia. LaserCompin omistajiin kuulunut alueellinen sijoitus- ja kehitysyhtiö Arvo Sijoitusosuuskunta kasvattaa yritysjärjestelyn yhteydessä Leden Groupin omistustaan merkittävästi.

Leden Groupilla on kolme tehdasta Pohjois-Pohjanmaalla ja kaksi Virossa. Yhdistelmä mahdollistaa tuotannon optimoinnin asiakkaan toimipaikan mukaan. Tämä tukee kasvumahdollisuuksia etenkin Keski-Euroopassa.

Järjestely vaatii toteutuakseen Viron kilpailuviranomaisen hyväksynnän.


Lisätietoa järjestelyn toteutuksesta löytyy 3J Partnersin blogista: ”Leden Group toimialajärjestely: Taloudellisen neuvonantajan rooli korostuu monimutkaisissa yritysjärjestelyissä.”