23.6.2021 Uutinen

Ahlsell ja Kartecon yhdistävät voimansa – yrityskaupassa syntyy vahva rakentamisen ammattilaisten tukkukauppa

Tekniseen tukkukauppaan keskittynyt Ahlsell Oy ja rakentamiseen erikoistunut tekninen tukkukauppa Kartecon Oy yhdistävät voimansa, kun Ahlsell ostaa Karteconin koko osakekannan. Kartecon on tunnettu toimialaosaamisestaan, nopeasta asiakaspalvelustaan sekä vahvoista asiakassuhteistaan. Yritysten yhdistyminen luo aiempaa vahvemman toimijan rakentamisen tukkukauppaan erityisesti pääkaupunkiseudulla ja jatkossa myös muissa kasvukeskuksissa.

Yrityskauppa toteuttaa Ahlsellin strategiaa, jonka mukaan yhtiö kehittää ja kasvattaa rakentamisen liiketoimintaansa. Kehitysnäkymät toimialalla ovat lupaavat.

”Olemme hyvin tyytyväisiä nyt sovittuun järjestelyyn. Kartecon täydentää erinomaisesti Ahlsellin rakentamisen asiakkaille suunnattua tuote- ja palveluvalikoimaa ja vahvistaa rakentamisen toimialaosaamistamme. Karteconin yrityskulttuuri ja palvelulupaus perustuu asiakkaan tarpeiden syvälliseen tuntemukseen ja tahtoon palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Tätä toimintatapaa haluamme kehittää edelleen”, Ahlsell Oy:n toimitusjohtaja Tomi Gardemeister kertoo.

Asiakkaille yritysjärjestely tuo selviä etuja, kun kaksi toisiaan täydentävää toimijaa yhdistävät voimansa. Saman katon alta saa jatkossa hankittua lähes kaiken, mitä rakentamisessa ja työmailla tarvitaan. Myös toimitukset pääkaupunkiseudulla nopeutuvat entisestään.

”Karteconin liittyminen osaksi Ahlsellia on meille luonteva kehitysaskel. Tiimimme saa taakseen leveämmät hartiat ja vahvan valtakunnallisen brändin. Yhdistyminen tuo meille täysin uusia mahdollisuuksia asiakkaiden palveluun ja liiketoiminnan kehittämiseen. Odotamme innokkaasti tulevaa yhteistyötä koko Ahlsellin tiimin kanssa”, Karteconin toimitusjohtaja ja omistaja Asko Packalén toteaa.

Karteconin henkilöstö siirtyy kaupassa Ahlsellin palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Yritys jatkaa toistaiseksi liiketoimintaansa omalla brändillään, osana Ahlsell-konsernia. Tuote- ja palveluvalikoiman laajennuksiin tarvittavat tietojärjestelmä- ja muut integraatiot toteutetaan kuitenkin mahdollisimman pian.

Kartecon Oy on vuonna 2009 perustettu rakentamisen ammattilaisille suunnattu tukkukauppa. Vantaalla sijaitsevan noutomyymälän lisäksi yritys palvelee asiakkaitaan myös toimittamalla tilaukset nopeasti suoraan työmaille, mikä nopeuttaa rakennustöiden etenemistä ja säästää asiakkaan kustannuksia. Karteconissa työskentelee 13 rakentamisen tukkukaupan ammattilaista.

Ahlsell on pohjoismainen tekninen tukkukauppa. Ahlsell myy tuotteita ja palveluita yrityksille ja ammattilaisille, jotka valmistavat, asentavat, rakentavat, korjaavat ja huoltavat. Laaja valikoima, asiantuntijuus ja maailmanluokan logistiikka tekevät ammattilaisen elämästä helpompaa.

Ahlsell Oy on osa Ahlsell-konsernia. Suomen Ahlsellin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 372 M€. Henkilöstöä on noin 600 eri toimipisteissä ympäri Suomea. Valtakunnallinen myymäläverkosto kattaa yli 30 myymälää. Pääkonttori sijaitsee Hyvinkään logistiikkakeskuksen yhteydessä. Ahlsell-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3 miljardia euroa. Ahlsell toimii Pohjoismaissa sekä Baltian maissa. Toimipaikkoja Ahlsellilla on yli 200 ja ahlsellilaisia on yhteensä lähes 5 700. Suomessa Ahlsellilla on neljä päätoimialaa: LV-, Sähkö-, Teollisuus- ja Kylmä- & IV-toimiala. Lisätietoja www.ahlsell.fi