9.3.2023 Uutinen

Nordisk Bergteknik laajenee Suomeen ostamalla Power Mining Oy:n

Power Miningin yhdistyminen Nordisk Bergteknik Ab:n kanssa tarjoaa entistä vahvemmat resurssit palvella asiakkaitaan Pohjoismaissa. Power Mining siirtyi Nordisk Bergteknik Ab:n omistukseen alkaen 27. helmikuuta 2023. 3J Partners toimi transaktiossa myyjien taloudellisena neuvonantajana.


”Ostamalla Power Miningin vakiinnutamme asemamme Suomessa. Suomi on markkinoiltaan Ruotsin kaltainen ja siten luonnollinen askel maantieteellisessä laajentumisessamme kasvustrategiamme mukaisesti. Power Mining on vakiintunut yritys, jolla on alansa erikoisosaamista. Yhtiöllä on myös korkea kannattavuus ja erittäin alhainen velkaantuneisuus, mikä osaltaan vahvistaa konsernin kassavirtaa ja taloudellista asemaa ajan mittaan. Ostamalla Power Miningin otamme askeleen Suomen markkinoille luoden Suomeen otolliset edellytykset jatkokasvulle”, kommentoi Nordisk Bergteknikin toimitusjohtaja Andreas Christoffersson yrityksen julkaisemassa verkkosivuartikkelissa.

”Olemme kiitollisia 3J Partnersille onnistuneesta yrityskauppaprosessista ja moitteetta sujuneesta yhteistyöstä. Power Miningille yhdistyminen Nordisk Bergteknikin kanssa tarkoittaa merkittävää harppausta eteenpäin toimialallamme. Uskomme yrityksemme istuvan luontevasti yhteen Nordisk Bergteknikin kanssa.”, kommentoi Power Mining Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tolonen.

Power Mining Oy

Power Mining on kajaanilainen vuosikymmenen kokemuksella kallionrakennustöitä Suomessa sekä Ruotsissa toteuttava yritys. Power Miningin palveluntarjontaan kuuluu niin tunnelilouhinta-, lujitus-, rusnaus- kuin lastaustyöt, joihin he omistavat kattavan valikoiman työhön soveltuvaa raskaskalustoa. Power Mining konsernin liikevaihto syyskuun lopussa 2022 päättyneellä tilikaudella oli noin 15 MEUR.

Nordisk Bergteknik

Nordisk Bergteknik on Ruotsissa pörssilistattu Pohjois-Euroopan suurin kivenkäsittely-, infra- ja perustusratkaisuja tarjoava konserni. Nordisk Bergteknik omistaa entuudestaan 24 yritystä, joilla on vahva asema Ruotsin ja Norjan markkinoilla. Yritys on laajentunut voimakkaasti sekä orgaanisen kasvun, että yritysostojen tukemana. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli yli 300 MEUR.