4.1.2024 Uutinen

Elcoline Group ostaa SSG Sahalan

3J Partners Oy toimi ostajan taloudellisena neuvonantajana yrityskaupassa, jossa teollisuuden kunnossapito- ja asennusprojektiliiketoimintaan erikoistunut Elcoline Group Oy ostaa teollisuuden kunnossapitoyritys SSG Sahala Oy:n.

Varkautelaislähtöinen SSG Sahala tuottaa kokonaiskunnossapitoa, etävalvontateknologialla toteutettavaa kunnonvalvontaa sekä kunnossapito- ja asennusprojekteja vaativille teollisuusasiakkaille Varkaudessa, Kouvolassa, Joensuussa, Laukaassa, Myllykoskella, Mäntyharjussa ja Oulussa. Kaupan myötä Elcolinelle siirtyy noin 200 työntekijää.

Kauppa tukee Elcoline Groupin strategiaa kasvaa pohjoismaiden johtavaksi teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoavaksi palveluyritykseksi.

Kuvassa Elcolinen perustaja ja hallituksen jäsen Jouko Juvonen (vas.), SSG Sahalan hallituksen puheenjohtaja Jyrki Sahala, Elcolinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen sekä Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman.

”Yhdistämällä voimamme pystymme entistä paremmin pitämään teollisuuden kunnossa ja varmistamaan korkean asiakastyytyväisyyden. SSG Sahalan vankka maine ja laadukkaat tekniset palvelut täydentävät loistavasti nykyistä palveluvalikoimaamme. Odotamme innolla yhteistyötä sekä tulevien vuosien yhteistä kasvumatkaa. Laajennamme palveluitamme koko Suomen teollisuuden kasvutarpeisiin sekä jatkamme laajentumista niin Suomessa kuin Ruotsissa”, Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman kertoo yhtiön tiedotteessa.

”Yrityskauppa SSG Sahalan kanssa on merkittävä virstanpylväs Elcolinen kasvustrategiassa. Tämä tukee pitkän aikavälin kasvutavoitteitamme ja luo lisää arvoa tärkeimmille sidosryhmillemme. Olemme toteuttaneet viime vuosina useita yrityskauppoja onnistuneesti ja mahdollistaneet näin asiakkaille laajemman palvelukokonaisuuden. Myös tämä yrityskauppa tarjoaa useita mahdollisuuksia liiketoiminnan jatkokehittämiseen. Tulemme edelleen jatkamaan Elcolinen kasvustrategian toteuttamista ja haemme myös jatkossa kasvua sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta”, sanoo Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen.

”Yrityksemme ja henkilöstömme pääsee erinomaiseen uuteen kotiin osaksi varkautelaislähtöistä, pohjoismaisesti kasvavaa, vahvaa ja osaavaa Elcolinea. Olen vakuuttunut siitä, että Elcoline tulee jatkamaan SSG Sahalan korkealaatuisten palveluiden ja asiakaslähtöisen lähestymistavan perinteitä sekä yrittäjähenkistä toimintatapaa”, sanoo SSG Sahalan omistaja Jyrki Sahala.

Elcoline Group

Vuonna 2002 perustettu Elcoline on pohjoismainen teollisuuden teknisiin palveluihin erikoistunut kasvuyritys, jonka asiakkaita ovat kansainväliset teollisuusyritykset. Elcoline toteuttaa asennusprojekteja sekä kunnossapitoa teräs-, meri-, energia-, puolustus-, kemian-, teollisen rakentamisen ja kaivosteollisuuden asiakkaille Suomessa ja Ruotsissa sekä huoltosopimuskohteissa ympäri maailmaa. Yhtiön liikevaihto on noin 75 miljoonaa euroa ja työllistää noin 600 henkilöä.

SSG Sahala

SSG Sahala on innovatiivinen ja vastuullinen teollisuuden kunnossapitoyritys, joka palvelee asiakkaita ydinvoima-, lämpövoima-, metsä- ja prosessiteollisuudessa Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Yhtiö tarjoaa kokonaiskunnossapitoa, kunnonvalvontaa sekä laajoja kunnossapito- ja asennusprojekteja ja työllistää noin 200 kunnossapidon ammattilaista Varkaudessa, Kouvolassa, Joensuussa, Laukaassa, Myllykoskella, Mäntyharjussa ja Oulussa. SSG Sahalan liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa.


Lue lisää aiheesta: ”Elcoline Group ostaa SSG Sahalan – vahvistaa asemaansa yhtenä Pohjoismaiden johtavista teollisuuden teknisten palvelujen tuottajista”